keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Maaliskuussa tapahtunutta

Blogipäivityksiä kaipaillaan siinä mitassa, että nyt on ryhdistäydyttävä. Blogin kirjoittajalta on mopo karannut käsistä ja aikataulut pettäny ja deadlinet pukkaa päälle ja mitä syitä vielä keksis... Mutta asiaan.

3.3.  oli vieraanamme Seppo Ojala Lapuan Ympäristöyhdistyksestä. Saimme kuulla ja nähdä hienon esityksen. Asiaa lähiseudun luonnon ja ympäristön erityispiirteistä, lintujen rengastamisesta ja muusta. Melkoisen lajirikkaalla alueella tässä elellään. Joskus unohtuu, että kuvattavaa ja tutustuttavaa löytyy ihan tästä läheltä vaikka millä mitalla. 

Uusia retkikohteita tuli tietoon. Ihan muutaman kymmenen kilometrin säteellä löytyy soita, suojelumetsiä ja mielenkiintoisia pieniä vesistöalueita. Ja vielä helposti saavutettavissakin.
Näistä voi vaikka aloittaa lähiluontoon tutustumisen, ja kamera tietysti mukaan! 

Tässä muutama linkki, mistä löytty lisää tietoa.

http://www.uhoo.fi/seinajoki%E2%80%93ilmajoki-elamysliikuntareitisto/
http://www.elamysliikunta.fi/index.php/kurjen-kierros

Eikä tämä meidän ikioma Lapuanjoki ole ollenkaan huonoimmasta päästä luontokohteena.17.3. Lemettisen Maiju kävi kertomassa meille ensi kesän Herättäjäjuhlien valokuvaamisesta. Talkoolaisia tarvitaan siihenkin hommaan. Kuvaajia tarvitaan sekä toimittajien kanssa työskentelemään, että kuvaamaan tilaisuuksia. Tässäpä hyvä tilaisuus harrastaa valokuvaamista vähän erillaisella tavalla. Talkookuvauksesta kiinnostuneet ilmottautukoot Päiville kesäkuun alussa. Muistutamme tästä kyllä vielä.

Käytiin myös läpi muotokuvausta ja kuvaustilanteeseen valmistautumista. Toukokuun lopussahan on tarkoitus kuvata muotokuvia miljöössä mallien kera. Tämä projekti jatkuukin 28.4. tarkemmalla suunnittelulla.

7.4. keskusteltiin kuvankäsittelystä ja jaettiin kokemuksia. Kokeiltiin syväystä Photoshop Elementsillä ja yritettiin ymmärtää maskeja . Lisäksi tutustuttiin HDR-kuvan tekemiseen ja otettiin tuntumaa myös Lightroomiin, Vivezaan ja Photariin. Vilahtipa keskusteluissa myös Corel Paint Shop Pro. 
Porukassa viisaus tiivistyy, taas se tuli todettua.  Good night!

kirj.AK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti