tiistai 29. lokakuuta 2013

Laatikko, joka olikin kamera

Varoitus! Tähän voi jäädä ihan koukkuun. Digikamera-aikakauden keskellä on virkistävää kokeilla välillä jotain ihan muuta. Kerhoillassa maanantaina kuvattiin vanerilaatikolla ja kehitettiin kuvat saman tien käsikopelolla. Ihan extremetouhua! Ja erittäin hauskaa!

Jukka on rakentanut upean kameran. Se on kaikin puolin vaikea ja hankala kuljetettava. Sitä voi käyttää vain yli 20 asteen lämpötilassa noin suurin piirtein. Sinne täytyy laittaa kehitettä ja kiinnitettä astioihin sisälle, eikä niitä pitäisi läikyttää. Kuva tulee, jos on tullakseen, negatiivina, josta on otettava toinen kuva, jotta sen saa positiiviksi. Ellei sitte oikaase pikkuusen, ja valota kuvaa suoraan positiivipaperille. Sillonkin lopputulos on peilikuva.

Kamera on hankala tarkennettava, ainakin yli nelikymppisille ikänäköongelmaisille. Sillä saa kuvia vaan hyvässä valossa. Kun sitä käyttää, täytyy muistaa laittaa objektiivin eteen tulppa. Ja valotusaika lasketaan valotusmittarin avulla ja katsotaan sekunttikellosta. Yhden kuvan ottamiseen menee ainaskin 10 minuuttia aikaa, jos ei tarvi zoomata. Se tapahtuu kameraa ja jalustaa siirtämällä. Muuten se on ihan kätevä... 

Videosta voit käydä kurkkaamassa mistä on kyse: http://vimeo.com/32748604

Ja keväällä kannetaan tämä kuvausväline lakeuren lairalle näppäillään lisää tairekuvia. 
Tässä kuvia meidän kamerakerhoillasta: 


Ja jos tämä herätti kysymyksiä, laita kommenttia tulemaan. Vastaillaan kun keritään.       
 
kirj.AK

2 kommenttia:

  1. Onkohan Suomessa monta tällaista itse rakennettua kameraa? Pääseekö niillä otettuja kuvia katsomaan missä?

    VastaaPoista
  2. Laitoin Kameralaukku foorumille kyselyä. Katsotaan saadaanko ilmottautuneita.
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,87193.0.html
    t:Jukka

    VastaaPoista