perjantai 17. toukokuuta 2013

Jälleen kerran

onnistuimme saamaan vieraaksemme ihka oikean valokuvaajan. 

 Ilta oli mielenkiintoinen ja antoisa. Saimme nähdä laadukkaita printtejä ja värikkäitä kuvasarjoja. Ja tietysti myös keskustelimme kuvista ja kuvaamisesta palavalla innolla.Kuva Jukka KontkanenMe harrastajat usein kuvaamme paniikinomaisessa tilassa lähes kaikkea mikä pysyy paikallaan sen aikaa, että siitä saa melkein terävän kuvan.  Opettelemme ja opimme  kameran oikenalaista käyttöä ja yritämme saada aikaiseksi oikeanlaisia kuvia. Mietimme kuinka paljon niitä voi käsitellä photarilla ja mitä niille pitää tehdä. Joskus tuntuu, ainakin minusta, että olen jotenkin eksyksissä koko homman kanssa. Maanantai-illan jälkeen uskallan suhtautua harrastukseeni vähän rennommin ja taas kerran päätin keskittyä oman näköisten kuvien luomiseen uskoen, että niillä on arvonsa.

Pekan ammattitaito ja kokemus ovat pitkän ja ansiokkaan valokuvausuran tulos. Meillä jokaisella on myös kokemusta ja omaa osaamista monenlaisista asioista. Sen mukaan voi rohkeasti lähteä etsimään omaa kuvamaailmaansa. Kuvaaminen voi liittyä muuhun osaamiseen ja se oma valokuvausjuttukin usein löytyy sellaisesta aihepiiristä, jolla on omassa elämässä merkitystä. Pitää vain uskaltaa olla sen oman jutun takana ja tehdä tinkimättömästi töitä tavoitteen saavuttamiseksi - siis jos on tavoite. 

Siitä tavoitteen asetamisesta onkin hyvä jatkaa tätä innostavaa harrastusta. Selkeyttä omaan valokuvausharrastukseen saa miettimällä perusteellisesti mitä haluaa kuvata, miksi ja millaisen lopputuloksen haluaa nähdä. Kuten kuulimme, on mahdollista suunnitella kuva etukäteen, käydä selkeä visio mielessään ottamassa kuva ja se on sitten siinä.
Tulevalle kesälle missiota: jääräpäisesti ja tavoitteellisesti kohti omaa ilmaisua.

Inspiraatiota ja esikuvia tarvitaan. Niitä löytyy vaikkapa täältä.

><  Kiitos vierailusta Pekka! ><


kirjasi AK

1 kommentti:

  1. Kiitos illan järjestäneille henkilöille. Oli todella mielenkiintoinen tilaisuus!
    R.V.
    p.s. Hieno kuva!

    VastaaPoista